Πολλές φορές οι αστρολόγοι προσπαθούμε να είμαστε υποστηρικτικοί στα θέλω των ανθρώπων που μας συμβουλεύονται όμως η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες φορές αυτό που συμβαίνει είναι ότι πάνω από όλα αυτό που ισχύει είναι η γενέθλια υπόσχεση. Με λίγα λόγια κάποια άτομα δεν έχουν για παράδειγμα τη δυνατότητα να γίνουν πλούσιοι και Ωνάσηδες, θα μπορούσαν ίσως να βελτιώσουν σε ένα βαθμό τη προσωπική τους κατάσταση οικονομικά και να είναι ευτυχισμένοι αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε κάποια όρια και πως σε αυτά τα όρια μπορούμε να είμαστε ελεύθεροι να κινηθούμε όσο θέλουμε αλλά από την άλλη δεν μπορούμε και να τα υπερβούμε.

2678453389_b997dd3496_b

C:creative connections

Ένα σημαντικό βήμα είναι να δούμε αν υπάρχουν πλανήτες στο 2ο οίκο μας και αν ο κυβερνήτης του 2ου οίκου μας έχει όψεις που θα μπορούσαν να μας πουν αρκετές πληροφορίες για τα οικονομικά μας.

Ένα απλό παράδειγμα είναι όσοι έχουν ωροσκόπο Τοξότη αυτοί σε ένα μεγάλο ποσοστό έχουν τον 2ο οίκο στον Αιγόκερω αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχουν και το ίδιο οικονομικό μέλλον. Αν ο Κρόνος ο κυβερνήτης του Αιγόκερω έχει θετικές όψεις τότε πολύ πιθανό να διαφοροποιηθούν από άλλους ανθρώπους που έχουν ωροσκόπο τοξότη αλλά Κρόνο με δυσμενείς όψεις προς τους υπόλοιπους πλανήτες.

Ας δούμε πως επηρεάζουν οι πλανήτες τον 2ο οίκο στο ζήτημα των οικονομικών (να ξεκαθαρίσουμε ότι ο 2ος οίκος δεν είναι ο οίκος που αναφέρετε στα χρήματα μας αλλά και ο οίκος που αναφέρετε και στις αξίες και μας και στην αυτοπεποίθηση μας).

ΗΛΙΟΣ: Ο Ήλιος στον 2ο οίκο πάντα δείχνει ένα πρόσωπο που στον τομέα των οικονομικών του έχει ένα ιδιαίτερα προσωπικό τόνο. Αυτό σημαίνει ότι με τον ένα η τον άλλο τρόπο πάντα το άτομο με τον Ήλιο στο 2ο έχει μία ιδιαίτερη σχέση με το χρήμα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και υπαρξιστική, ίσως πολλές φορές η ποσότητα των χρημάτων και ο τρόπος που μπορεί να ξοδεύει αυτό το χρήμα να είναι ιδιαίτερης σπουδαιότητας για το ίδιο. Αυτά τα άτομα είναι και πιο ευαίσθητα στις μεταβολές των οικονομικών τους πιο πολύ από τα υπόλοιπα πρόσωπα. Πέρα από αυτό ο Ήλιος ιδιαίτερα για τους Ινδούς αστρολόγους έχει να κάνει με ευδαιμονία και τύχη αλλά αυτό θα μπορούσαμε να το πούμε ένα και εφόσον ο Ήλιος είναι σε κατάλληλη θέση και όψεις.

ΕΡΜΗΣ: Ο Ερμής είναι σημαντικός πλανήτης για να καταλάβετε την οικονομική προοπτική ενός ατόμου, σίγουρα το πιο δύσκολο ζήτημα του είναι να μπορέσει να είναι σταθερός στις οικονομικές του πολιτικές και να μην ξοδεύει το χρήμα. Ο Ερμής στο 2ο οίκο μπορεί να προκαλέσει σε εσωστρεφή ζώδια τσιγγουνιά ενώ σε εξωστρεφή ακόμη και έλλειψη ελέγχου επάνω στα οικονομικά του. Ο Ερμής δεν είναι ο πλανήτης που εύχεται εύκολη οικονομική ζωή από τη μία αλλά από την άλλη δίνει την δυνατότητα του να μπορέσει κάθε άτομο να μπορέσει να ξεπεράσει τις δυσκολίες του με μεγαλύτερη ευκολία.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ: Η Αφροδίτη είναι ένας πλανήτης που είναι σαν ένα πολύ καλό εργαλείο που όμως στο τέλος αν δεν το χρησιμοποιήσεις σωστά μπορεί να σου δημιουργηθούν πολλά και σημαντικά προβλήματα. Η Αφροδίτη είναι δύσκολο πλανητικό σώμα γιατί μπορεί να φέρει αρκετή τύχη και ευκολία στη ζωή του ατόμου μπορεί όμως να οδηγήσει και μία ιδιαίτερη προσκόλληση στα υλικά αγαθά κάτι που σημαίνει ότι το άτομο μπορεί να μπει σε ένα κυνήγι του χρήματος που στο τέλος να καταντήσει χρεωκοπημένος από την ίδια του την απληστία. Η Αφροδίτη χρειάζεται αρκετή προσπάθεια για να μπορέσει να είναι παραγωγική εκτός από τυχερή για αυτό και χρειάζεται σωστή εκπαίδευση και προσπάθεια από το ίδιο το άτομο ειδάλλως θα είναι το τυχεράκιας που πιάνει την καλή αλλά σύντομα χάνει κάθε οικονομική ευκαιρία που μπορεί να έχει.

ΣΕΛΗΝΗ: Με τη Σελήνη στο 2ο οίκο έχουμε μία μόνιμη οικονομική μεταβλητότητα για αυτό και χρειάζεται αρκετή προσοχή για τη διαχείριση των οικονομικών του ατόμου. Είναι το άτομο το οποίο πάντα από τη μία στιγμή στην άλλη μπορεί να είναι γεμάτο χρήματα και από την άλλη να μην έχει τίποτα. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε ουσιαστικά μία μεταβλητότητα στα οικονομικά, τη μία στιγμή μπορεί να είναι γεμάτο ευκαιρίες και νέα που θα τον ενθουσιάσουν και την επόμενη στιγμή μπορεί οικονομικά να μην έχει δραχμή. Για αυτό και χρειάζεται ιδιαίτερα προσεκτικό πλάνο, από την άλλη το θετικό είναι ότι και οι αναδουλειές περνούν σχετικά γρήγορα. Αυτό λοιπόν που πρέπει να μάθει το άτομο είναι να είναι στην κατάλληλη στιγμή για να μπορέσει να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες. Χωρίς αυτές δυστυχώς δεν θα μπορέσει να προχωρήσει και θα μείνει στάσιμος.

ΑΡΗΣ: Με τον Άρη στο 2ο έχουμε αρκετά προβλήματα συνήθως καθότι ο πλανήτης του ενστίκτου και της επιβίωσης, της μάχης και του θυμού δεν τα πάει και τόσο καλά με μοντέλα που έχει κατασκευάσει ο άνθρωπος στην πορεία της κοινωνικής τους εξέλιξης. Αυτό σημαίνει ότι το άτομο ίσως να μην το σέβετε το χρήμα και να μην μπορεί να το διαχειριστεί όπως θα έπρεπε. Βιαστικές και παρορμητικές κινήσεις ίσως με μία δόση ατυχίας συμπληρώνουν ένα οικονομικό προφιλ που μάλλον δεν είναι και το καλύτερο. Έτσι λοιπόν ο Άρης καλύτερο είναι όταν βρίσκεται στο 2ο οίκο να προσπαθεί να διαχειριστεί όσο πιο καλύτερα μπορεί μέσα όμως από αρκετή προσπάθεια και ίσως και την κατάλληλη εκπαίδευση. Δεν είναι η θέση που υπόσχεται πολλά χρήματα στη ζωή ενός ατόμου και δείχνει μία μόνιμη πάλη για να προχωρήσει ένα άτομο οικονομικά. Για αυτό και θα πρέπει ο κάτοχος αυτού του Πλανήτη και σε αυτή τη θέση να είναι πάντα προσεκτικός.

ΔΙΑΣ: Με το Δία στο δεύτερο οίκο όλα είναι πιθανά, από τα αρχαία κείμενα μέχρι και τα σημερινά αυτή η θέση είναι μία θέση τύχης. Όλα τα κείμενα υπόσχονται χρήματα αλλά είναι η μισή αλήθεια. Καθότι μπορεί να υπόσχεται αρκετά χρήματα αυτή η θέση υπόσχεται με λάθος τρόπο εκφραζόμενη όμως και μεγάλα χρέη. Αυτό σημαίνει ότι το μεγαλείο του Δία έχει να κάνει με το κατά πόσο το άτομο μπορεί να φανεί έξυπνο και ίσως να πιστέψει και λίγο στην τύχη του. Ο χειρότερος κίνδυνος αυτής της θέσης είναι η υπεραισιοδοξία βάση της οποίας το άτομο μπορεί να μην μπορέσει να διαχειριστεί την πραγματικότητα όπως θα έπρεπε. Αυτό μπορεί να το οδηγήσει σε υπερβολικά ανοίγματα και δυσκολίες και στο τέλος υπερχρέωση. Αν όμως μπει λίγο φρένο σε αυτή την υπεραισιοδοξία ακόμη και στις ακραίες καταστάσεις αυτός ο Δίας υπόσχεται χρήματα.

ΚΡΟΝΟΣ: Με τον Κρόνο στον 2ο οίκο έχουμε πάντα περιορισμούς αλλά και σημαντικές αναπτυξιακές ευκαιρίες. Ο Κρόνος είναι ένας πλανήτης που δεν υπόσχεται μεγάλες ευκαιρίες στα οικονομικά ζητήματα, και σίγουρα δεν είναι από τους πλανήτες που θα σας δώσει εύκολα την οικονομική άνοδο την οποία θα θέλατε. Σίγουρα όμως αν πολεμήσετε και προσπαθήσετε αρκετά είναι ίσως ο μοναδικός πλανήτης που μπορεί να σας προστατέψει από τις διάφορες κακοτοπιές. Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται ίσως για έναν πλανήτη που σου υπόσχεται λιγότερα από όλους τους υπόλοιπους πλανήτες αλλά είναι και ο πιο σταθερός. Επίσης είναι ο πλανήτης που μπορείτε να κάνετε πρακτικές κινήσεις και να βρείτε άμεσα λύσεις. Ο Κρόνος βλέπετε ανταποκρίνεται αμέσως στις δυσκολίες και στις κινήσεις σας και έτσι μπορείτε να δείτε άσπρη μέρα πολύ σύντομα.

ΟΥΡΑΝΟΣ: Ο Ουρανός είναι από τους πιο επικίνδυνους πλανήτες για τα οικονομικά καθότι τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί σταθερό στη ζωή ενός ατόμου. Φανταστείτε μία ολόκληρη ζωή να πρέπει να προγραμματίσετε τις κινήσεις σας και τελικά να καταλαβαίνεται ότι ο προγραμματισμός είναι ίσως η χειρότερη λύση. Εδώ είμαστε ουσιαστικά όπως μας πάει ο άνεμος και κυρίως η οικονομικές λύσεις που θα πρέπει να κάνετε και να πράξετε θα πρέπει να είναι οι πιο παράξενες και ιδιότροπες από όλες τις άλλες. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε ουσιαστικά μία συνεχόμενη προσπάθεια να είμαστε πρωτότυποι και να μην εμπιστευόμαστε τις σίγουρες λύσεις. Ο Ουρανός δεν μπορούμε να πούμε ότι υπόσχετε είτε πολλά λεφτά ούτε και λίγα συνήθως όμως έχουμε ακραίες καταστάσεις.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ: Ο Ποσειδώνας μπορεί να σου υποσχεθεί πολλά αλλά λίγα είναι αυτά που μπορεί να κάνει πραγματικότητα. Συνήθως ο Ποσειδώνας δείχνει μία ανικανότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα ζωής του ατόμου να μπορέσει να αντιμετωπίσει πρακτικά το ζήτημα των χρημάτων. Τις περισσότερες φορές υπάρχουν πολλά όνειρα που όμως δεν είναι ρεαλιστικά. Επίσης προσοχή χρειάζεται το άτομο να μην πέσει θύμα οικονομικής εκμετάλλευσης και κοροϊδίας. Τα άτομα με αυτή τη θέση δεν τους ενδιαφέρει να κερδίσουν συνήθως πολλά χρήματα παρά μόνον να είναι άνετα και μπορούν να το πετύχουν αυτό μόνο εάν μπορέσουν να γίνουν πιο πρακτικοί.

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ: Ο Πλούτωνας είναι πολύ σημαντικός πλανήτης για τα οικονομικά ζητήματα, υπόσχεται αρκετά χρήματα και επιτυχία στα θέματα αυτά. Ο Πλούτωνας μπορεί να βοηθήσει κάποιον να πετύχει και τα πιο μεγάλα του όνειρα φτάνει να μπορέσει να διαχειριστεί σωστά την αυτοκαταστροφική του συμπεριφορά. Επίσης πολλές φορές ο Πλούτωνας μπορεί για να κερδίσει χρήματα και την οικονομική του άνεση να καταφύγει σε παράνομους τρόπους και δρόμους για αυτό και καλό θα ήταν να δωθεί μία ηθική εκπαίδευση στο άτομο από μικρή ηλικία έτσι ώστε να μπορέσει να μην παρασυρθεί από τη δίψα για εξουσία και χρήμα. Ο Πλούτωνας ευνοεί πάντως οικονομικές δοσοληψίες και επενδύσεις και θα ήταν ιδιαίτερα θετικό να σπρώξει κάποιος το παιδί του στον οικονομικό τομέα από μικρό.

Στο 2ο μέρος

γενέθλια υπόσχεση οικονομικής άνεσης…….

copyright 2010

Christos Archos

CA2