Με αυτό το τίτλο ο Joe Brewer μας φέρνει αντιμέτωπους με ένα σημαντικό πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η μοντέρνα κοινωνία. Βλέπετε το «κακό» είναι υπαρκτό και δεν έχει τη μορφή διαβόλου ή κάποιου τέρατος της μυθολογίας αλλά μπορεί να έχει το πρόσωπο τους ανθρώπου που είμαστε μαζί, του αδελφού μας, του παιδιού μας ακόμη και του εαυτού μας…. Δεν θα φέρω μία περίληψη του πολύ όμορφου άρθρου του συγγραφέα το πολύ αξιόλογο κείμενο του μπορείτε να το δείτε εδώ: http://truth-out.org/news/item/10567-how-will-the-99-percent-deal-with-70-million-psychopaths

 

Θα ήθελα όμως να επικεντρωθούμε επακριβώς στο τίτλο που υπάρχει και στο ότι θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι με το να προσπαθούμε να τους βρούμε και να τους γιατρέψουμε δεν θα μπορέσει ποτέ αυτό να οδηγήσει στην προστασία της κοινωνίας μας. Οι θεοί στη μυθολογία γεννούσαν θεούς και άλλοτε τέρατα, η δική μας κοινωνία αυτή τη περίοδο βρίσκεται σε μία στιγμή άγριου θυμού οπότε αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να δούμε πως θα σταματήσουμε τη γέννηση ανθρώπων που είναι ικανοί να κάνουν τα μεγαλύτερα και αποτρόπαια εγκλήματα.

 

Το ίδιο το σύστημα μας αυτή τη στιγμή δημιουργεί αυτές τις παθογένειες. Σαφώς υπάρχει πάντα και η βιολογική πλευρά οπότε έχουμε ανθρώπους που εκ γενετής δεν έχουν δυνατότητες που είναι βασικές στο υπόλοιπο ανθρώπινο είδος όπως οι αρετές και ο αλτρουισμός αλλά όλα αυτά πυροδοτούνται από το περιβάλλον. Έτσι λοιπόν αντί να ψάχνουμε και να δίνουμε δισεκατομμύρια για φάρμακα και για θεραπείες αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε είναι να αρχίζουμε να ψάχνουμε τους λόγους που οι κοινωνίες μας είναι τόσο δυσλειτουργικές. Μάλιστα υπάρχουν επιστήμονες όπου θεωρούν ότι ο λόγος που συγκεκριμένες κοινωνίες έχουν αυξημένο αριθμό serial killer έχει να κάνει με την κουλτούρα της κάθε κοινωνίας δηλαδή ο σπόρος είναι ήδη μέσα στο επίπεδο κουλτούρας του κάθε κοινωνικού συστήματος….