Οι Διελεύσεις αποτελούν ίσως το κύριο εργαλείο πρόβλεψης που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αστρολογία. Στην πραγματικότητα όμως οι διελεύσεις αποτελούν μία υπεραπλουστευμένη πολλές φορές μέθοδο. Έχουμε πει και στο παρελθόν βέβαια ότι η προσπάθεια μιας ολοκληρωμένης πρόβλεψης μόνο μέσω μιας τεχνικής είναι τουλάχιστον αφελής και βέβαια επικίνδυνη όταν χρησιμοποιείται από επαγγελματίες αστρολόγους που θα πρέπει να έχουν μία πιο συνθετική ματιά στην ανάλυση των μελλοντικών προοπτικών των ανθρώπων που τους εμπιστεύονται. Οι Διελεύσεις όμως δεν παύουν να είναι το πρώτο εύκολο και εύχρηστο εργαλείο για τον καθένα που βοηθά να μπορέσει ο οποιοσδήποτε να καταλάβει κάποιο γενικό νόημα για την πορεία του ανθρώπου.

Η Κοσμοβιολογία από την άλλη είναι μία τεχνική που μόλις κλείνει τα 80 της χρόνια και βασική της πεποίθηση είναι ότι τα μεσοδιαστήματα των πλανητών μας είναι μία πηγή σημαντικών πληροφοριών στο χάρτη μας. Μέσα από την εμπειρία μου θεωρώ ότι όντως η κοσμοβιολογία αποτελεί μία καθαρή πρόταση για τον αστρολόγο και τον σπουδαστή που είναι αρκετά ξεκάθαρη και έχει αρκετές δυνατότητες ανάλυσης και κυρίως καθαρότητας.

Ενώ όμως πολλές είναι οι φορές που μπορεί να κοιτάμε την κοσμοβιολογία σε σχέση με τα γενέθλια μεσοδιαστήματα μας πολλές φορές παραβλέπουμε να κοιτάξουμε τα μεσοδιαστήματα των πλανητών των γενέθλιων πλανητών προς τους πλανήτες μας. Βεβαίως το να κοιτάξει κάποιος τα διελαύνοντα μεσοδιαστήματα όλων των πλανητών είναι μία διαδικασία επίπονη και ιδιαίτερα δύσκολη πολλές φορές. Αλλά τελικά είναι και περιττή μιας και το να κοιτάς για παράδειγμα τα μεσοδιαστήματα της Σελήνης που κινείται σε ένα μήνα περίπου όλο το ζωδιακό δεν είναι και το πιο χρήσιμο πράγμα αλλά και τα άλλα μεσοδιαστήματα όπως αυτά του Ήλιου, του Ερμή της Αφροδίτης και του Άρη είναι ιδιαίτερα γρήγορα και περισσότερο θα μπέρδευαν κάποιον παρά θα τον βοηθούσαν.

μεσοδιαστήματα, κοσμοβιολογία,

Έτσι ουσιαστικά μας ενδιαφέρουν 10 μεσοδιαστήματα μόνο που είναι ιδιαίτερα πρακτικά και βοηθητικά για να μπορέσει ένα άτομο να προχωρήσει. Αυτά τα 10 μεσοδιαστήματα έχουν να κάνουν με τους εξωτερικούς από την ζώνη αστεροειδών πλανήτες. Δηλαδή τον Δία, Κρόνο, Ουρανό, Ποσειδώνα και Πλούτωνα. Ο Δίας με τον Κρόνο με τον Ουρανό τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα. Ο Κρόνος με τον Ουρανό, Ποσειδώνα, Πλούτωνα, Ο Ουρανός με τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα και τον Ποσειδώνα με τον Πλούτωνα. Αυτά μας κάνουν 10 μεσοδιαστήματα που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στην προβλεπτική φαρέτρα ενός αστρολόγου όταν θέλει να κάνει μία σοβαρή ανάλυση που να μπορεί να τον βοηθήσει να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα.

1. Βασικές σημειώσεις…..

Διαβάστε τη συνέχεια στο 1ο site επιστημονικής αστρολογίας στην Ελλάδα!

Myhoroscope!

myhoroscope