2013-2014    Μαθήματα Αστρολογίας στον Ιέραξ

Αγαπητοί μας φίλοι με μεγάλη ικανοποίηση σας ανακοινώνουμε την δημιουργία αστρολογικών τμημάτων στον πολυχώρο Ιέραξ με καθηγητή τον Αστρολόγο – Ψυχολόγο Χρήστο Άρχο.

Τα μαθήματα αστρολογίας έχουν θεματικές ενότητες και κυρίως έχουν αρχή – μέση και τέλος. Με αυτό τον τρόπο ο μαθητής μπορεί να παρακολουθήσει ένα συγκεκριμένο τομέα της αστρολογίας χωρίς να χάνει χρόνο με περιττές πληροφορίες ενώ μέσα από μία δομημένη ύλη διευκολύνεται το έργο των μαθητών να μπορέσουν να παρακολουθήσουν εύκολα και αποτελεσματικά τον αστρολογικό κύκλο που αναζητούν.

Τα μαθήματα αστρολογίας βασίζονται σε συγκεκριμένες γνώσεις και όχι σε αόριστες πληροφορίες και φαντασιώσεις που μπορεί να έχει κάποιος.  Μετά το πέρας της κατανόησης και απόκτησης της γνώσης του αντικειμένου δίνεται η δυνατότητα στα άτομα να μπορέσουν μέσα από ραντεβού να  αποδείξουν τη γνώση τους αποκτώντας την κατάλληλη πρακτική πριν βγουν να εφαρμόσουν τη γνώση τους.

Επίσης σημαντικό ότι τα μαθήματα δεν είναι μόνο θεωρητικά αλλά εμπεριέχουν ασκήσεις οι οποίες και θα βοηθούν το μαθητή στην εξοικείωση των γνώσεων. Στο τέλος θα πρέπει να δώσουν και μία εργασία 3.000 – 4.000 λέξεων όπου θα δείχνει ότι κατέχουν επιτυχημένα τη γνώση του κύκλου που έχουν αναλάβει.

Πέρα όμως από το απλό αντικείμενο γνώσης ο μαθητής καταφέρνει να αποκτήσει καλύτερη επαφή με τον εαυτό του και να διορθώσει λάθη της δικής του ζωής. Η Αστρολογία ως ένα μοναδικό όπλο αυτογνωσίας μας δίνει τη δυνατότητα να ξεμπλοκάρουμε μέσω της γνώσης πολλά από τα προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν.  Έτσι ένα ταξίδι με σκοπό τη μάθηση έχει τελικά και έντονο μεταμορφωτικό χαρακτήρα για το ίδιο το άτομο.

Οι τρεις ξεχωριστές ενότητες μαθημάτων αφορούν:

1)        Ψυχοσυνθετική αστρολογία (16 μήνες) Σε αυτό το κύκλο το άτομο μαθαίνει τις βάσεις τις ψυχοσυνθετικής αστρολογίας και αναλύει βασικά και όχι μόνο ψυχολογικά σχήματα μέσα απο τον αστρολογικό χάρτη. Επίσης το άτομο μαθαίνει βασικές τεχνικές συμβουλευτικής διαδικασίας στην Ψυχοσυνθετική αστρολογία. Στο τέλος απαιτείται εργασία 3.000 λέξεις

2)            Εσωτερική Αστρολογία (18 μήνες) Η Εσωτερική αστρολογία είναι μία αστρολογία της ψυχής. Το άτομο μαθαίνει και καταλαβαίνει πίσω από το εμφανές το λόγo που πολλά πράγματα γίνονται. Η ανάλυση της ψυχικής δομής του ατόμου και των εσώτερων δυνατοτήτων του δεν είναι μία εύκολη εκπαίδευση και χρειάζεται ένας οργανωμένος μαθητής για να μπορέσει να το παρακολουθήσει.

3)        “Καρμική & Κληρονομική αστρολογία (12 μήνες) Σε αυτό το πρόγραμμα αναλύεται η δυναμική του πεπρωμένου και του χάρτη του ατόμου με βάση το παρελθόν του. Η οικογένεια αποτελεί ένα βασικό παράγοντα του ανθρώπου καθώς και το οικογενειακό του κέντρο. Μέσα απο το αυτο το πρόγραμμα το άτομο καταφέρνει να κάνει μία εις βάθος ανάλυση παραγόντων που επηρεάζουν το άτομο ασυνείδητα και πρέπει σιγά σιγά να βοηθήσει τον άλλο να μπορέσει να χειριστεί το πεπρωμένο του. Στο τέλος πρέπει να δοθεί μία εργασία 4.000 λέξεων.

Εισηγητής : Χρήστος Άρχος

Ο Χρήστος Άρχος Μ.Sc είναι Αστρολόγος , κάτοχος δύο μεταπτυχιακών στην Ψυχολογία και ετοιμάζει την διδακτορική του διατριβή. Επαγγελματίας αστρολόγος από το 2003 με ενασχόληση με την αστρολογία πάνω από 18 χρόνια, ασχολήθηκε εκτενώς με την ψυχολογική αστρολογία, συναστρία και σχέσεις αλλά και την προσωπική ανάπτυξη των ανθρώπων γύρω του. Στο επίπεδο των ψυχολογικών του σπουδών απέκτησε δίπλωμα γνωστικό– συμπεριφοριστικού θεραπευτή C.Dip. Πρώτος εισήγαγε στην Ελλάδα το 2006 το 1ο τετραετές πρόγραμμα σπουδών αστρολογίας, ενώ από το 2003 σαν Καθηγητής αστρολογίας έχει παρουσιάσει στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό πολλά σεμινάρια. Συνεργάτης πολλών site και περιοδικών ανά τον Κόσμο όπως myhoroscope.gr, eportal.gr, drosostalida.com, 4women.gr, omtimes.com, ascendinghearts.com . Είναι πρόεδρος του τμήματος έρευνας του VAF – Vaastu astrological foundation αλλά και editor του Om Times Magazine για το Humanity Healing Foundation στον τομέα της Αστρολογίας. Τέλος είναι Ιδρυτικό μέλος του 1ου συλλόγου αστρολόγων στην Ελλάδα.

O Ιέραξ σας παρέχει τη δυνατότητα να μπορέσετε να μάθετε αστρολογία σε ένα ισορροπημένο και χαλαρό περιβάλλον διευκολύνοντας τις σπουδές σας. Η παροχή προτζέκτορα δίνει τη δυνατότητα στο μαθητή να μπορέσει να εκπαιδευτεί το μάτι του σε χάρτες ενώ ταυτόχρονα στους άνετους χώρους μπορούν  οι μαθητές να ολοκληρώσουν τις όποιες ασκήσεις χρειάζονται. Ο σοβαρά μελετημένος χώρος βοηθά σε μία εκπαιδευτική εμπειρία τελείως διαφορετική από τις άλλες σε ένα φιλικό περιβάλλον που η γνώση έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ώρες & μέρες μαθημάτων : Το μάθημα (κάθε κύκλου) θα γίνεται μία φορά την εβδομάδα και θα διαρκεί 3 ώρες (Η ακριβής μέρα και η ώρα θα αποφασισθεί κατόπιν των δηλώσεων)

Κόστος 3ωρου μαθήματος: 40 ευρώ

Χώρος διεξαγωγής: Ιέραξ, Αγ.Δημητρίου 59, 2ος όροφος, Αγ. Δημήτριος, Αθήνα, 6 λεπτά από το δημαρχείο (μετρό Δάφνη, έξοδος «οδός Στριγγάρη»)

Για περισσότερες πληροφορίες/ δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με την Γεωργία Δημοπούλου στο 6944-388854.