ΣΥΝΑΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Του Χρήστου Άρχου

ca3Κληρονομική αστρολογία ονομάζεται η μελέτη των άστρων για τη διερεύνηση των βιολογικών επιρροών του ατόμου αλλά και των περιβαλλοντικών επιρροών που μπορεί να επηρεάσουν ένα άτομο.

Η κληρονομική αστρολογία έρχεται να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν γεννεές αλλά και άτομα συγκεκριμένα. Για παράδειγμα έρχεται να καλύψει απαντήσεις σε περιπτώσεις όπως γιατί οι γυναίκες μίας συγκεκριμένης οικογένειας τις τελευταίες γεννεές μονίμως χωρίζουν και μένουν μόνες με παιδιά ή γιατί οι αισθηματικές ζωές των ατόμων μιας οικογένειας χαρακτηρίζονται απο τραγικά περιστατικά ενώ απο άλλα χαρακτηρίζονται απο μία ομαλότητα αλλά και άλλες φορές απο αδιαφορία και έλλειψη ουσιαστικών εξελίξεων.

Απο τα αρχαία χρόνια υπήρχε ιδιαίτερα στον Ελληνικό πολιτισμό όπως εκφράστηκε μέσα απο τη μυθολογία και τη τραγωδία η πίστη ότι το παρελθόν μετα λάθη του και τα σωστά επηρεάζει τη ζωή των ανθρώπων. Πολλές φορές μάλιστα βλέπουμε κατάρες να μαστίζουν μία οικογένεια η οποία ταλαιπωρείτε αιώνες μέχρι που έρχεται κάποιο άτομο και σπάει το κρίκο της επαναληψημότητας καθιστόντας ίσως την οικογένεια ελεύθερη απο την κληρονομικότητα της.

700b447db68cab3f2165aa543df6d758_XL

Η κληρονομική αστρολογία μπορεί να δώσει αιτίες για τους λόγους που ένα ζευγάρι μπορεί να είναι λειτουργικό η μή λειτουργικό, μπορεί να μας βοηθήσει πάνω απο όλα να καταλάβουμε ακόμη και σε συμβατικά ζευγάρια που μπορούσαν να είναι μαζί γιατί πολλές φορές ακόμη και τραγικά γεγονότα έρχονται να καταστρέψουν την ισορροπία μίας σχέσης.

Επίσης μπορεί να δώσει την αιτία γιατί ζευγάρια μένουν μαζί χρόνια που δεν περνάνε καλά πέρα απο τους εμφανείς λόγους της ασφάλειας και της συνήθειας.

Η κληρονομική αστρολογία δεν είναι ίδια με την Καρμική αν και οι δύο μελετούν το παρελθόν το κοιτάζουν απο διαφορετικές όψεις. Η Κληρονομική κοιτά τις βιολογικές επιρροές και περιβαλλοντικές επιρροές τη στιγμή που η καρμική για τη μελέτη της βασίζεται στην πίστη ότι ο άνθρωπος έχει ψυχή και όχι μόνο αυτό επανέρχεται στη ζωή παίρνοντας μαθήματα απο προηγούμενα λάθη του. Η μία είναι ρεαλιστική και η άλλη βασίζεται σε θρησκευτικά πιστεύω. Η μία τοποθετεί το πρόβλημα σε βιολογικές καταστάσεις και κοινωνικούς ρόλους που η οικογένεια υιοθετεί λόγω συνθηκών και η άλλη λόγω λανθασμένων επιλογών η σωστών της προηγούμενης ατομικής ενσάρκωσης.

Η κληρονομική αστρολογία επίσης δεν αποτελεί ένα διαφορετικό σύστημα όπως για παράδειγμα το human design η ή uranian astrology. Είναι μία απλά διαφορετική οπτική που χρησιμοποιεί το υπάρχουν αστρολογικό σύστημα όπως το ξέρει ο καθένας.

Σύμφωνα με την κληρονομική αστρολογία όλοι οι πλανήτες μπορούν να μας δώσουν πληροφορίες γύρω απο το παρελθόν όλοι οι πλανήτες σε συγκεκριμένες θέσεις μπορούν να μας ξετυλίξουν ζητήματα που είναι χαμένα στο παρελθόν. Για αυτό και είναι πολύ σημαντικό να γίνεται μία εμπεριστατωμένη ανάλυση των χαρτών τουλάχιστον της πυρηνικής οικογενείας για την κατανόηση αυτών των επιρροών. Κάθε αστρολόγος θα έχει προσέξει τις κρυφές συνδέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στα παιδιά και στους γονείς, τις επαναλαμβανόμενες όψεις και οικοθεσίες ή ακόμη και θέσεις πλανητών ανάμεσα στις δυο γενιές που μας δείχνουν κοινά στοιχεία του κληρονομικού τους προφιλ.

Μετέπειτα πρέπει να δούμε γιατί αυτοί οι δύο άνθρωποι είναι μαζί και γιατί καλούνται σε ένα βαθμό όλοι να καλύψουν ανάγκες όχι δικές τους μόνο αλλά ανάγκες γενεών. Όσοι πιστεύουν ότι οι πράξεις μας αφορούν μόνο εμάς και δεν αφορούν και το γενικότερο σύνολο θα πρέπει να κοιτάξουν την ιστορία όταν χτυπητά παραδείγματα σχέσεων διαμόρφωσαν πολλές φορές την ιστορία ή η ιστορία διαμόρφωσε τη σχέση σας καταλυτικά.

Θα πρέπει να καταστρώσουμε 3 χάρτες για κάθε άτομο. Κάθε χάρτης θα έχει στη θέση του 1ου οίκου το βόρειο δεσμό κάποιων πλάνητών.

Ο Πρώτος χάρτης που μας αποκαλύπτει το λόγο δημιουργίας της συγκεκριμένης ζωής είναι με τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης που όλοι γνωρίζουμε.

Ο Δεύτερος χάρτης που μας αποκαλύπτει το Περιβαλλοντικό πλαίσιο και επιρροές του παρελθόντος είναι με τον Βόρειο Δεσμό του Κρόνου

Και ο Τρίτος χάρτης που μας αποκαλύπτει τις βιολογικές καταβολές της οικογενείας είναι με τον Βόρειο Δεσμό του Πλούτωνα.

Αφότου καταστρώσουμε τους χάρτες και τους κοιτάξουμε ξεχωριστά για κάθε άτομα θα καταστευάσουμε 3 παράγωγους χάρτες με βάση τη τεχνική σύνθετου χάρτη του Davison όπου θα βρούμε το σύνθετο για το ζευγάρι για κάθε μία απο τις περιπτώσεις.

reincarnation2

Θα πρέπει να ξεχωρίσουμε τις συνδέσεις που υπάρχουν απο ζώδια με τις συνδέσεις που υπάρχουν απο οίκους. Για παράδειγμα μία σύνοδος πλανητών που υπάρχει απο ζώδιο και που μελετάμε όλοι οι αστρολόγοι με μία σύνοδο απο οίκο δεν είναι η ίδια. Η Σύνοδος εκφραζόμενη στο ζώδιο θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε τις γενετικές επιρροές της σχέσης ενώ απο οικοθεσία θα μπορέσουμε να καταλάβουμε τις περιβαλλοντικές επιρροές που έχει η σχέση. Για αυτό εξάλλου και οι οίκοι σχετίζονται σε ένα μεγάλο βαθμό με τη θέση που βρίσκομαστε στη Γη γιατί έχουν να κάνουν με το χώρο και χρόνο σε κάποια συστήματα στον οποίο γεννιόμαστε.

Σαφώς μέσα στην ανάλυση της συναστρίας αυτής θα πρέπει να ξέρουμε να διαχειριζόμαστε τους κλήρους, τις αντιστικές και κόντρα αντισκιές, τους εωσφορικούς πλανήτες η αλλιώς πλανήτες εκτός ορίων και τα μεσοδιαστήματα.

Η Κληρονομική αστρολογία σε μία συναστρία μας βοηθά να καταλάβουμε αν η συμβατότητα έρχεται απο γενετικές προτιμήσεις που έχει η οικογένεια ή απο περιβαλλοντικές ανάγκες αυτής. Έτσι μπορούμε να κάνουμε πολύ απλά ερωτήματα όπως αν υπάρχει όντως πραγματική έλξη σε ένα ζευγάρι ή ένας απο τους δύο τελικά έχει κάποιο άλλο ενδιαφέρον ίσως και οικονομικής εκμετάλλευσης. Επίσης μπορούμε να δούμε αν όντως υπάρχει συναισθηματική ανταπόκριση σε ζητήματα ψυχολογικά όπως αν μία γυναίκα μικρή σε ηλικία που κάνει μία σχέση με κάποιο σύντροφο αρκετά μεγαλύτερο της αν η σχέση είναι προιόν για παράδειγμα έλλειψης πατρικού προτύπου όπως θα το ερμήνευε ένας ψυχαναλυτής ή αν τελικά κρύβεται κάτι βαθύτερο.

Σαφώς οι Πλανήτες Σελήνη – Κρόνος – Πλούτωνας έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάλυση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μελετόνται και οι άλλοι πλανήτες εξάλλου κάθε πλανήτης κυβερνά κάποιο ζώδιο άρα και φέρει κάποιες γενετικές επιρροές και κυβερνά και οίκους άρα φέρνει και περιβαλλοντικές επιρροές.

Τέλος δεν θα πρέπει να παραλείψουμε και τη μελέτη σε μία συναστρία δύο ανθρώπων των μεγάλων γεγονότων που σημάδεψαν τη ζωή τη δικιά τους και των προγόνων τους όσο πιο παλιά έχουμε πληροφορίες. Θα δούμε ότι σε σημαντικά ζητήματα έτσι όπως φαίνονται απο τις πλανητικές συνθήκες του τότε και του τώρα το ζευγάρι πιθανών να πρέπει να καλύψει γεγονότα και καταστάσεις που έχουν να κάνουν με το παρελθόν των οικογενειών τους. Αν για παράδειγμα μία οικογένεια βίωσε ένα έντονο γεγονός αισθηματικό η μή το 1950 είναι πολύ σημαντικό να δούμε πως αυτή η χρονιά μπορεί να ανταποκρίνεται σε ένα άτομο που μπορεί τότε να ήταν ακόμη και αγέννητο και να επηρεάζει σε ένα μεγάλο βαθμό τη συναστρία με ένα άλλο άτομο. Μπορούμε επίσης να κάνουμε ανάδρομο προοδευτικό ωροσκόπιο και ανάδρομοι Ηλιακή επιστροφή για τα πρόσωμα της συναστρίας σε σύνθετο davison οπότε και να αποκαλύψουμε ακόμη πιο σημαντικές καταστάσεις για το τι πρέπει να ξεπλήρώσει ένα ζευγάρι.

Να συμπληρώσουμε τελικώς ότι η δυναμική της κληρονομικής αστρολογίας δεν καταλήγεια μόνο εκεί. Φανταστείτε τη δυναμική της σε σύνολα με μεγαλύτερη ίστορια όπως διακρατικές συμφωνίες και συναστρίες αυτών η μεγάλων ατόμων της ιστορίας με το κράτος που σημάδεψαν.

Το παρελθόν είναι πάντα πηγή γνώσης και το πιο βασικό δώρο είναι ότι γνωρίζοντας τις αιτίες μπορούμε ΣΤΟ ΤΩΡΑ να πράξουμε εποικοδομητικά και να βοηθήσουμε μία προβληματική σχέση να ανθίσει και να ξεπεράσει τα όποια προβλήματα της.