Κρόνος στον Τοξότη

Ουσιαστικές κινήσεις και επιτυχία αλλά με δογματικότητα και φόβο

Χρήστος Άρχος M.Sc

Έτσι λοιπόν μπήκε επιτέλους μόνιμα και ο Κρόνος στον Τοξότη. Είναι μία περίοδος όπου θα δούμε τη συντήρηση να κερδίζει έδαφος αλλά και γενικότερα να υπάρχει μία τάση πνευματικής ανασφάλειας. Όμως σε πολλές περιπτώσεις μπορεί η επιστροφή στο παρελθόν να μας δώσει και κάποιες λύσεις μιας και το μέλλον δε μπορεί να είναι η μόνη κατεύθυνση στη ζωή μας. Πρέπει να κατανοούμε το μέλλον και να το κυνηγάμε αλλά με βάση πάντα το παρελθόν μας, αυτή είναι η βασική πεποίθηση του Κρόνου στον Τοξότη. Έτσι έρχομαι να σας ρωτήσω αγαπητοί μου αναγνώστες: Πόσο καλά έχετε μάθει το παρελθόν σας πόσο καλά μπορεί να αναγνωρίσετε όχι μόνο τα λάθη σας αλλά και τα καλά σας και να κάνετε μία πορεία με επίγνωση όμως αυτού του παρελθόντος; Είσθε ικανοί για να μπορέσετε να συνθέσετε αυτά τα δύο ή θα πέσετε σε μία από τις ακόλουθες παγίδες:

  1. Συντήρηση, φόβος και αποτυχία. Σε αυτό το σενάριο θα γεμίσετε με φόβο οπότε θα κλειστείτε στο γνώριμο σας πεδίο όπου και θα αποτύχετε μιας και η στασιμότητα θα οδηγήσει σε προβλήματα
  2. Σεμνοτυφία και αυστηρότητα. Σε αυτό το σενάριο θα περιορίσετε τον εαυτό σας αρκετά και θα τον οδηγήσετε σε ασφυξία μετατρέποντας κάθε ελπίδα για αλλαγή ανέφικτη. Μπορεί να έχετε προστατευτεί αλλά τελικά θα είσθε μόνοι.

Μπορείτε να διαλέξετε όμως και έναν άλλο δρόμο αυτόν της ενσωμάτωσης των βιωμάτων σας και της αποδοχής του παρελθόντος με ένα όραμα όμως για κάτι καλύτερο στο μέλλον που θα σας οδηγήσει στη μετατροπή των λαθών σας σε χρυσό μάθημα για το μέλλον και εγγυητή της επιτυχίας.

saturn1

Γενικά

Τις ώρες που γράφονται αυτές οι γραμμές ήδη στην Ευρώπη ξεκινά ένας φόβος για το ξένο. Χιλιάδες μετανάστες τρέχουν να γλυτώσουν τις ζωές τους από τον επικείμενο θάνατο και η Ευρώπη φοβισμένη κλείνει τα σύνορα περιορίζει την ελευθερία των συνόρων της και βέβαια αυτό θα γίνει χειρότερο στη συνέχεια. Τα γεγονότα που βιώνουμε αυτή τη περίοδο δεν θα μπορούσαν καλύτερα να μην δείξουν το τι συμβαίνει με το Κρόνο στον Τοξότη. Ο Τοξότης ζώδιο της ουσιαστικής απελευθέρωσης και ιδεολογικής προόδου θα φιλοξενήσει τον Κρόνο κάτι που θα οδηγήσει σε φοβία και συντηριτισμό. Θα δούμε επίσης και τους λαούς της Ευρώπης να γυρίζουν πίσω σε συντηριτικές ιδεολογίες προσπαθώντας να γλυτώσουν από τα προβλήματα αλλά ο Ιδεολογικός φόβος οδηγεί πάντα στο φανατισμό και στις αναταραχές. Έτσι μπαίνουμε σε μία φάση ξενοφοβίας όπου η αλήθεια είναι πάντα πιο σκληρή από ότι φανταζόμαστε. Ποιος έχει ξεχάσει άραγε τη φριχτή εικόνα ενός αθώου παιδιού  ξεβρασμένου στα Τουρκικά παράλια όπου παράλληλα ο πατέρας του ήταν ο διακινητής μιας ολόκληρης επιχείρησης εκμετάλλευσης του ανθρώπινου φόβου και ανασφάλειας.  Οι άνθρωποι είμαστε εγωιστικά όντα και όταν η δική μας βολή (Δίας) απειλείται (Κρόνος) αρχίζουμε να είμαστε σκληροί και αμετανόητοι και βέβαια απορρίπτουμε τους πάντες και κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας.  Αυτό δεν θα περιοριστεί όμως μόνο σε εγκόσμιο επίπεδο όπου θα δούμε μετά ότι θα οδηγήσει σε περιορισμό του εμπορίου και σκληρότερη και δυσκολότερη διακίνηση ιδεών και ανθρώπων. Αυτή την συντηρητική στάση θα τη δούμε και στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Θα προσπαθήσουμε να διαχειριστούμε τους πάντες με βάση τα δικά μας δεδομένα και όχι με βάση την ισότητα. Έτσι θα δούμε αρκετά σκληρές και έντονες διαμάχες και συγκρούσεις στις διαπροσωπικές μας σχέσεις ενώ θα βιώσουμε και απογοήτευση κυρίως επειδή ο Κρόνος πρώτα θα κάνει ένα τετράγωνο με τον Ποσειδώνα οπότε αρκετοί θα νοιώσουμε χωρίς ελπίδα και χωρίς ουσία άρα και θα περιχαρακωθούμε στα προσωπικά μας όρια για να μην χάσουμε αυτό που νομίζουμε ότι είναι πολύτιμο.  Θα πρέπει να περιμένουμε μετά από ενάμιση Χρόνο όπου ο Κρόνος θα Κάνει τρίγωνο με τον Ουρανό για να μπορέσουμε να συμβιβάσουμε τους φόβους μας με την πραγματικότητα και να μπορέσουμε να ανοιχθούμε ξανά στο καινούριο.

Η μοναχικότητα στη ζωή του ανθρώπου όσο επίπονη είναι άλλο τόσο εύκολη είναι σαν επιλογή, δεν είναι τυχαίο ότι εκατομμύρια των ανθρώπων παραμένουν εγκλωβισμένοι σε ένα απρόσωπο εγώ και μία δουλειά (αν τους την επιτρέπει και αυτή το σύστημα) αλλά στην ουσία είναι μόνοι και απογοητευμένοι από τα πάντα.

Ο Κρόνος στον Τοξότη μας φέρνει ένα σημαντικό ερώτημα: Πόσο βαθιά πιστεύουμε; Στον εαυτό μας, στον σύντροφο μας, στην οικογένεια μας, στη δουλειά μας, στο Θεο, στο κράτος, στους θεσμούς, στους φίλους μας ακόμη και στους εχθρούς μας. Πόσο βαθιά πιστεύεις λοιπόν εσύ αγαπητέ φίλε;  Η έλλειψη πίστης σε βασικά θέματα στη ζωή μας θα μας δημιουργήσει έντονες ανασφάλειες αλλά ταυτόχρονα θα μας δώσει την επιλογή του να μπορέσουμε να χτίσουμε κάτι που πραγματικά να μας ικανοποιεί και όχι να ικανοποιεί την καταναλωτική μας μανία.  Έτσι οι βαθύτερες και ουσιαστικότερες πεποιθήσεις μας και πιστεύω πρόκειται να αμφισβητηθούν γιατί ο Κρόνος δε θέλει μεταβλητότητες και ελαστικότητες στα πιστεύω μας, θέλει να είναι σίγουρος για το τι θα μας κρίνει και δε μπορεί να επιτρέψει θολές καταστάσεις και ψεύτικα πιστεύω. Όπου οι πεποιθήσεις σας για τα πράγματα είναι αδύναμες με κάποιο τρόπο ο Κρόνος πρόκειται να φέρει τέτοια γεγονότα ώστε να σας κλονιστεί η πίστη σας ακόμη περισσότερο μέχρι να φτάσετε στο επίπεδο είτε να καθαιρέσετε όλα αυτά τα πιστεύω ή να τα κάνετε περισσότερο δικά σας. Παίρνοντας ένα δάνειο από την Χριστιανική Θρησκεία ο Κρόνος στον Τοξότη μας ρωτάει συμβολικά: Αν είναι τόσο βαθειά η πίστη σου μπορείς όπως ο Αβραάμ να θυσιάσεις το «Παιδί σου».

Υπάρχουν όμως και σημαντικές ευκαιρίες με αυτή τη θέση. Είναι μία θέση πραγματοποίησης, ο Κρόνος μέσα από τον Τοξότη μπορεί να μας βοηθήσει να μπορέσουμε να επιτύχουμε απίστευτα σημαντικά πράγματα, να κάνουμε επιτέλους τις ιδέες μας πραγματικότητα και να τις δούμε να μπορούν να παίρνουν σάρκα και οστά και να προχωράνε. Είναι ίσως μία περίοδος πράξης από ποτέ άλλοτε, μία περίοδος όπου αυτός που τολμά να πιστέψει στο ονειρό του μπορεί να φύγει από τη μιζέρια και να αλλάξει τη ζωή του σε μία στιγμή. Θα το δούμε και αυτό πολύ έντονα έτσι όπως οι κοινωνικές τάξεις κλωνίζονται να βλέπουμε ανθρώπους που από το μηδέν κατάφεραν να κάνουν πολλά. Ο Κρόνος είναι δίκαιος και μία έξυπνη ιδέα θα την επικροτήσει και θα τη βοηθήσει να μπορέσει να πετύχει.  Ένα ακόμη σημαντικό κομμάτι με αυτή τη θέση είναι πιστεύω η επιστροφή της πραγματικής έννοιας της δικαιοσύνης, είτε είναι η δικαιοσύνη του κράτους η της καθημερινότητας. Ο Κρόνος σαν σωστός δάσκαλος φέρνει ουσιαστική δικαιοσύνη στα πάντα γύρω μας και είναι η μόνη φορά που μπορώ και εγώ να πιστέψω ότι όντως το σύμπαν θα επιστρέψει αυτό που δώσαμε οπότε φροντίστε να το έχετε με το μέρος σας.

Αντί επιλόγου

Κλείνοντας θα ήθελα να σας συμβουλέψω όλους να μην παραιτηθείτε μπροστά στο φόβο, να μην λυγίσετε από μία δυσκολία και ας μην είναι η πρώτη. Ο Κρόνος δεν είναι ένας σαδιστής που θέλει να μας καταστρέψει, είναι ένας σοφός δάσκαλος που θέλει να μας προετοιμάσει για να γευτούμε αργότερα τα καλύτερα δώρα. Σταθείτε δυνατοί και μην φοβάστε γιατί μπορείτε, όλα τα ζώδια μπορείτε όποιο ωροσκόπο και αν έχετε μην σταθείτε την ώρα της δοκιμασίας στο κενό χωρίς λέξη αλλά φωνάξτε όσο μπορείτε με όλη τη δύναμη της ψυχής σας γιατί εσείς είστε οι δημιουργοί και οι καταστροφείς της ζωής σας και πιστεύω ότι μπορείτε τα καλύτερα.  Σας εύχομαι να είσθε καλά και το ξέρω ότι θα προσέχετε εσάς και τους γύρω σας με σεβασμό, εκτίμηση και αγάπη

Χρήστος Άρχος

 Από πού έρχεται μια τέτοια θανατερή θλίψη, Αρζούνα, την ώρα αυτής της δοκιμασίας; Οι δυνατοί δεν νοιώθουν απελπισία, Αρζούνα, γιατί έτσι δεν κερδίζεται ούτε ο Ουρανός ούτε η γη.

Μην κυλίσεις στην αδυναμία της ντροπής… ανασηκώσου σαν τη φωτιά που καίει τα πάντα μπροστά της

 The Bhagavat Gita

Διαβάστε επίσης

  1. Τι θα συμβεί στο κόσμο και στην Ελλάδα με τον Κρόνο στο Τοξότη;
  2.  Πως θα επηρεάσει τα 12 ζώδια: Κερδισμένοι και χαμένοι